× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

Meer grip op (zwangerschaps)diabetes met CWZ Thuis app

Delen   

Omschrijving

CWZ lanceerde samen met leverancier Luscii in 2020 de CWZ Thuis app voor patiënten met diabetes type 2 en/of zwangerschapsdiabetes. Patiënten kunnen via de app op hun smartphone of tablet zelf thuismetingen uitvoeren en registreren, zoals bijv. gewicht, glucose en bijwerkingen. Zorgverleners kunnen hierdoor op afstand meekijken met de gezondheidssituatie van patiënten en als het niet goed gaat snel ingrijpen door het slimme alarmeringssysteem. Naast monitoring hebben patiënten ook inzicht in hun eigen metingen en behandelplan. Zo krijgen ze zelf een beter beeld hoe het met hun gezondheid gaat.
Door dit initiatief worden patiënten zelfstandiger en zijn er minder onnodige policontroles. Dit is fijn voor de patiënt en geeft ruimte voor de zorg. Initiatiefneemster internist Mechteld Vermeulen en een patiënt met zwangerschapsdiabetes delen graag hun ervaringen met de app in een online bijeenkomst. Benieuwd naar hun verhaal, hoe de app werkt en hoe je dit voor jouw afdeling en patiënten kunt inrichten of gebruiken? Meld je dan snel aan!

Organisatie(s)

Vliegwielcoalitie
CWZ
Luscii

Contactpersoon

Talida Doedens (Vliegwielcoalitie/Patiëntenfederatie Nederland)

Locatie

Online

Wanneer

Dinsdag 15 februari 2022 van 13:00 tot 14:00 uur

Aanmelden

Om je voor deze activiteit aan te melden dien je ingelogd te zijn, als je nog geen account hebt klik dan hier om te registreren.

Domein(en)

Ziekenhuis


naar
boven