× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

Seminar: Medische software, is dat een medisch hulpmiddel (MDR)?

Delen   

Omschrijving

Medische software is op dit moment een vast onderdeel van de dagelijkse zorgpraktijk van elke zorginstelling. De nieuwe Europese Verordening, de Medical Device Regulation (MDR), scherpt de regels aan voor alle marktdeelnemers voor het leveren en het gebruik van medische hulpmiddelen. Hierdoor gaat er voor onder andere software veel veranderen. Bent u benieuwd aan welke verplichtingen u moet voldoen bij het op de markt brengen van medische software of het gebruik van medische software?

Tijdens dit seminar geven Tessa van Schijndel en Itte Overing, juridisch adviseurs zorg & ICT bij ICTRecht, u een overzicht van de verschillende rollen die in de MDR worden gedefinieerd: de fabrikant, distributeur, importeur en zorginstelling, wij gaan in op de regels die voor elke partij die één van de rollen aanneemt, gelden. U zult zien, u kunt zich zomaar kwalificeren als fabrikant. Om verrassingen te voorkomen, wordt besproken welke specifieke handvatten de MDR hiervoor geeft.

Dan vertalen wij de MDR naar uw praktijk, en de (periodieke) controles die u in uw organisatie moet implementeren. Mogelijke overlap met het voldoen aan andere wetgeving zullen we aanstippen. Na het volgen van het seminar kunt u gericht aan de slag met de implementatie van de MDR.

Organisatie(s)

ICTRecht
We zijn nog in overleg met verschillende organisaties

Contactpersoon

Itte Overing (ICTRecht)

Locatie

Online

Wanneer

Donderdag 10 februari 2022 van 10:00 tot 12:00 uur

Downloads

[LINK] Factsheet: Software als medisch hulpmiddel
[LINK] Factsheet: Verplichtingen MDR voor zorgaanbieders

Aanmelden

Om je voor deze activiteit aan te melden dien je ingelogd te zijn, als je nog geen account hebt klik dan hier om te registreren.

Domein(en)

Eerstelijnszorg
Geestelijke gezondheidszorg
Jeugd(gezondsheids)zorg
Revalidatie/paramedische zorg
Verpleeghuiszorg
Zelfzorg/preventie
Ziekenhuis
Verstandelijke gehandicaptenzorg
Thuiszorg


naar
boven