× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

Landelijke opening SZE 2022

Delen   

Omschrijving

Omschrijving
Samen openen we de Slimme Zorg Estafette 2022! Tijdens de opening komen belangrijke thema's van de SZE aan bod: (regionale) samenwerking, opschalen, het patiëntperspectief, juiste zorg op de juiste plek en anders werken in de zorg. We discussiëren over echte casussen en praktijkervaringen. Bekijk het beknopte programma hieronder. Vanaf 28 januari is de Landelijke Opening terug te kijken!

Programma
In twee uur tijd worden 4 echte casussen voorgelegd door organisaties uit diverse zorgdomeinen. Het panel van experts en ervaringsdeskundigen reageert met tips en advies en maakt ook ruimte voor jouw vragen. Daarnaast blikken we samen vooruit op de 100+ activiteiten die in de SZE worden georganiseerd. We eindigen met hét startschot voor de Slimme Zorg Estafette 2022!

09:30 - Opening door dagvoorzitter Stefan Wijers
09:35 - Bespreking eerste casus
09:50 - Secretaris-generaal Marcelis Boereboom gaat in gesprek met een patiënt en neemt de e-healthmonitor in ontvangst van het RIVM
10:15 - Bespreking van de overige 3 casussen, afgewisseld met panelgesprekken en input van kijkers (jij dus!)
11:30 - Afronding en start SZE 2022

Casussen
Tijdens de opening besteden we aandacht aan de volgende 4 casussen:

1. 'Een leven lang leren binnen de zorg! Is daar wel tijd voor?'
Door de coronacrisis is de werkdruk in de zorg nog hoger geworden. Hoe laat je mensen leren in zo'n hectische periode waarin geen tijd is om te leren? Daarover gaan Marloes Aarden van Utrechtzorg en Suzanne Verheijden van BuroStrakz graag met je in gesprek. Ook vertellen ze hoe en waarom 14 VVT instellingen in regio Utrecht samenwerken om medewerkers kennis te laten maken met zorgtechnologie.

2. Onderzoeken van VR simulatie bij complexe scheidingen
Begin 2020 is de VR simulatie 'Verscheurd' gelanceerd, ontwikkeld door Enliven en Jeugdbescherming Overijssel. De simulatie kan worden ingezet bij ouders in complexe scheiding en helpt om het perspectief en loyaliteitsconflict van het kind centraal te stellen. Hogeschool Saxion gaat de komende twee jaar de inzet van de VR simulatie onderzoeken. Welke tips zijn er voor het onderzoek? Met welke valkuilen moeten ze rekening houden? En wat zou het project verder helpen? Claire Diets van Jeugdbescherming Overijssel, Alex Tavassoli van Enliven en Astrid Altena van Saxion horen graag jouw ideeën!

3. Inbedding thuismonitoring vanuit het ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) weet: thuismonitoring heeft veelbelovende voordelen. Het op afstand begeleiden van patiënten vergroot de zorgcapaciteit van een ziekenhuis en geeft patiënten meer regie op hun ziekte. Een dubbele win dus. Maar hoe kan dit worden ondersteund met 'bewijs'? Welke data is nodig om beleidsmakers, zorgverzekeraars en stakeholders te laten zien dat thuismonitoring een blijvende plek verdient in de zorg? Daarover gaan Marco van Geffen en Janet van Kuilenburg van het JBZ graag met je in gesprek.

4. Buurtgesprekken over domotica in Vledder
Inwoners van de dorpsgemeenschap Vledder hebben al jaren buurtgesprekken over de vraag: "Hoe kunnen we fijn en met plezier in Vledder blijven wonen, ook wanneer onze zorgvraag toeneemt?" Dit heeft onder andere geleid tot een woonzorgcentrum in gezamenlijk beheer, De Borgstee. De volgende buurtgesprekken zullen gaan over de inzet van domotica om zo lang mogelijk prettig thuis te blijven wonen.

Panelleden
Het panel bestaat uit:
Jolanda Buwalda (bestuurder bij Omring)
Dianda Veldman (directeur van de Patiëntenfederatie),
Renske Karens (verpleegkundige bij het Maxima Kinderoncologisch Centrum Utrecht),
Hans Agten (innovatiemanager bij CZ)

Organisatie(s)

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Contactpersoon

Organisatie SZE (Slimme Zorg Estafette)

Locatie

Online

Wanneer

Donderdag 27 januari 2022 van 09:30 tot 11:30 uur

Aanmelden

Om je voor deze activiteit aan te melden dien je ingelogd te zijn, als je nog geen account hebt klik dan hier om te registreren.

Domein(en)

Eerstelijnszorg
Geestelijke gezondheidszorg
Jeugd(gezondsheids)zorg
Revalidatie/paramedische zorg
Verpleeghuiszorg
Zelfzorg/preventie
Ziekenhuis
Verstandelijke gehandicaptenzorg
Welzijn
Thuiszorg
Onderwijs
Sociaal domein


naar
boven