× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

Datagedreven zorg: wat vraagt een goede toepassing en wat kan dit organisaties opleveren?

Delen   

Omschrijving

Datagedreven zorg: je hoort het bijna overal. Datagedreven zorg betekent dat zorgorganisaties op verschillende niveaus (organisatie, locatie, teams) cyclisch leren en verbeteren aan de hand van data (registraties, kwaliteitsindicatoren, cliëntervaringen, etc.). Daarnaast gaat het ook over de inzet van datagedreven technologieën zoals toezichthoudende domotica, spraaktechnologie en zorgrobots ter ondersteuning van menselijke beslissingen en handelingen. Vaak wordt dan ook wel de term AI (Artificiële Intelligentie) gebruikt.

Met behulp van data en AI kunnen organisaties soms beter begrijpen wat er is gebeurd, maar ook steeds vaker voorspellen wat er kán gebeuren. Soms lijkt datagedreven zorg bijna een doel op zichz te worden. Het is echter vooral een middel dat kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering, vermindering van (ervaren)administratieve last, werkgeluk (door het vergroten van de regie en het eigenaarschap bij medewerkers) en meer proactieve zorg.

In deze interactieve sessie laten wij een aantal ontwikkelingen op dit gebied zien. We dagen je uit om na te denk over hoe data en AI op een zinvolle én verantwoorde manier kunnen worden ingezet. We delen onze ervaringen met het ontwikkelen van lerende organisaties waarbij inzichten uit data worden gebruikt om te leren en te verbeteren. Dit doen we volgens de stappen: richten, inrichten en verrichten.

Organisatie(s)

Vilans

Contactpersoon

Marcel Klein (Vilans)

Locatie

Online

Wanneer

Dinsdag 8 februari 2022 van 14:30 tot 15:30 uur

Aanmelden

Helaas is het niet meer mogelijk om aan te melden voor deze activiteit.

Domein(en)

Eerstelijnszorg
Verpleeghuiszorg
Zelfzorg/preventie
Verstandelijke gehandicaptenzorg
Thuiszorg
Sociaal domein


naar
boven