× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

Maak kennis met de bieb: de bibliotheek als partner voor het versterken van digitale gezondheidsvaardigheden van burgers.

Delen   

Omschrijving

Steeds meer zorgverleners bieden slimme digitale zorg aan, bijvoorbeeld in de vorm van een patiëntportaal of videoconsult. Echter, veel mensen hebben moeite om hiermee om te gaan omdat ze onvoldoende digitaal vaardig zijn. Om patiënten te ondersteunen, verwijzen zorgverleners steeds vaker actief door of werken ze samen met de lokale bibliotheek. De bibliotheek organiseert ondersteuning voor mensen die moeite hebben om informatie rondom gezondheid te begrijpen en om digitale zorgtoepassingen (e-health) te gebruiken. Bijvoorbeeld met workshops en cursussen. Een ontwikkeling die past in de transformatie van de klassieke uitleenbieb naar maatschappelijk-educatieve bibliotheek.

Deze regiosessie heeft als doel om zorgaanbieders en organisaties kennis te laten maken met de bibliotheek als partner op het gebied van (digitale) gezondheidszorg en om ze te inspireren om kansen voor samenwerking te onderzoeken. We gaan daarvoor in gesprek met Jacqueline Roelofs; directeur van De Graafschap Bibliotheken, Petra Frölich; domeinspecialist sociaal domein Bibliotheek Montferland en Karen Pijnenburg; directeur bestuurder
Huisartsenzorg Oude IJssel. Zij delen hun ervaringen en er is volop gelegenheid voor vragen.

Bekijk alvast deze filmpjes: (de linken staan hieronder)
• Durf Digitaal Montferland
• Bibliotheek in het hart van de samenleving


Doelgroep: zorgverleners in de eerstelijnszorg (huisartsen, praktijkmanagers, praktijkondersteuners), nieuwsgierige projectleiders, beleidsmakers, ambtenaren, zorgverzekeraars, ziekenhuizen, ouderenzorg en patiëntenorganisaties.

Organisatie(s)

De Graafschap Bibliotheken
De Bibliotheek Montferland
Zorgbelang Inclusief
Rijnbrink
Huisartsenzorg Oude IJssel

Contactpersoon

Yvonne Sinkeldam (Rijnbrink)

Locatie

Online

Wanneer

Woensdag 2 februari 2022 van 15:30 tot 16:30 uur

Downloads

[PPTX] Powerpoint, gebruikt bij de sessie 'De bibliotheek als partner voor het versterken van digitale gezondheidsvaardigheden van burgers'

Aanmelden

Om je voor deze activiteit aan te melden dien je ingelogd te zijn, als je nog geen account hebt klik dan hier om te registreren.

Domein(en)

Eerstelijnszorg
Revalidatie/paramedische zorg
Zelfzorg/preventie
Ziekenhuis
Welzijn
Sociaal domein
Gezondheidsvaardigheden


naar
boven