× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

Maak kennis met de bieb: de bibliotheek als partner bij het versterken van (digitale) gezondheidsvaardigheden van burgers

Delen   

Omschrijving

Veel zorgverleners bieden slimme digitale zorg aan, bijvoorbeeld in de vorm van patiëntportaal of videoconsult. Voor sommige mensen is dit nog best moeilijk, omdat ze onvoldoende digitaal vaardig zijn. Om patiënten te ondersteunen, verwijzen zorgverleners steeds vaker door naar de lokale bibliotheek. De bibliotheek ondersteunt mensen die moeite hebben om informatie te begrijpen en digitale zorgtoepassingen (e-health) te gebruiken, bijvoorbeeld met workshops en cursussen.

In deze regiosessie maak je kennis met de bieb als partner bij het versterken van de (digitale) gezondheidsvaardigheden van mensen. Zo begon bibliotheek Drachten met de cursus 'Voel je Goed' voor mensen die moeite hebben met taal en graag advies willen over gezond eten en meer bewegen. In Hoogezand heeft de bibliotheek een Breinbieb ingericht. Bibliotheek Stadskanaal geeft cursussen DigiVitaler waarin mensen leren videobellen met hun huisarts. DNK bibliotheek Assen werkt samen met het ziekenhuis aan het verbeteren van digitale vaardigheden van patiënten, zodat zij zich beter kunnen redden met de ziekenhuisapp. Meld je aan en laat je inspireren!

Doelgroep voor deze sessie zijn zorgverleners in de eerstelijnszorg (huisartsen, praktijkmanagers, praktijkondersteuners), nieuwsgierige projectleiders, beleidsmakers, ambtenaren, zorgverzekeraars, ziekenhuizen, ouderenzorg en patiëntenorganisaties. Ook bibliotheken zijn welkom .

Organisatie(s)

Biblionet Drenthe
Biblionet Groningen
Fers

Contactpersoon

Froukje Stuursma (Biblionet Drenthe)

Locatie

Online

Wanneer

Woensdag 16 februari 2022 van 16:00 tot 17:00 uur

Downloads

[PPTX] Presentatie regiosessie noord bibliotheek en gezondheid
[LINK] Voel je Goed!

Aanmelden

Helaas is het niet meer mogelijk om aan te melden voor deze activiteit.

Domein(en)

Eerstelijnszorg
Zelfzorg/preventie
Ziekenhuis
Welzijn
Sociaal domein
Gezondheidsvaardigheden


naar
boven