× Dashboard Helpdesk FAQs Activiteiten bezoeken Inloggen

De Bibliotheek als partner bij het versterken van digitale gezondheidsvaardigheden van burgers

Delen   

Omschrijving

Zorgverleners bieden slimme digitale zorg aan, bijvoorbeeld in de vorm van patiëntportaal of videoconsult. Voor veel mensen is dit nog best moeilijk omdat ze onvoldoende digitaal vaardig zijn. Om patiënten te ondersteunen, verwijzen zorgverleners steeds vaker door naar de lokale bibliotheek. De bibliotheek ondersteunt mensen die moeite hebben om informatie te begrijpen en digitale zorgtoepassingen (e-health) te gebruiken met workshops en cursussen.
In deze regiosessie vertellen bibliotheken en zorgorganisatie ZEL over hun inzet en samenwerking bij digitale gezondheidheidsvaardigheden.

*Bibliotheek Katwijk - Monique Kromhout : "Oudere mensen waren gewend dat de huisarts 24/7 bereikbaar was. Door mensen digitaal wegwijs te maken leert bibliotheek Katwijk hen hoe zij 24/7 zelf een digitale afspraak bij de huisarts kunnen maken."

*Bibliotheek Vlaardingen - Çilem Böyükünlü: "Bibliotheek Vlaardingen is in samenwerking met onder andere zorgverleners digiTaalpunten gestart in Vlaardingen. Ik vertel graag over de samenwerking van de bibliotheek met deze zorgverleners, ZEL en de gemeente."

*ZEL - Antoinet Smallegange: "Zorgorganisatie ZEL werkt in de regio Nieuwe Waterweg Noord, Delfland, Westland en Oostland samen met verschillende bibliotheken. Over de bibliotheek als samenwerkingspartner op het gebied van het vergroten van (basis) gezondheidsvaardigheden bij patiënten en de opschaling in de regio."

Organisatie(s)

Probiblio
ZEL Zorgorganisatie Eerste Lijn
Bibliotheek Katwijk
Bibliotheek de Plataan
BISC Utrecht

Contactpersoon

Ellie van der Meer (ProBiblio)

Locatie

Online

Wanneer

Dinsdag 8 februari 2022 van 16:30 tot 17:30 uur

Downloads

[PPTX] Bibliotheek en digitale vaardigheden, Monique Kromhout, Bibliotheek Katwijk
[PPTX] Samenwerken aan gezondheidsvaardigheden met de bibliotheek, Antoinet Smallegange, ZEL
[PPTX] Verbeteren gezondheidsvaardigheden: de Vlaardingse route, Çilem Böyükünlü, bibliotheek Vlaardingen
[PPTX] Contactgegevens organisatie en Intro door Probiblio en BISC

Aanmelden

Om je voor deze activiteit aan te melden dien je ingelogd te zijn, als je nog geen account hebt klik dan hier om te registreren.

Domein(en)

Eerstelijnszorg
Zelfzorg/preventie
Ziekenhuis
Welzijn
Thuiszorg
Sociaal domein
Gezondheidsvaardigheden


naar
boven